Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meeste gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Binnen jouw account onder 'Mijn Chat' kun je jouw vraag indienen. Wij proberen zo spoedig mogelijk te antwoorden. 

PLANNING, SLOOP & BOUW

We hopen in het 4e kwartaal van 2023 in verkoop te kunnen gaan met de 23 koopwoningen.

We zijn volop bezig met het uitwerken van de ontwerpen van de woningen en het voorbereiden voor het slopen van de eerste panden.

De sloopwerkzaamheden staan op de planning voor het 2e kwartaal 2024.

De bestemmingswijziging is definitief, we hopen in het 4e kwartaal van 2023 in verkoop te kunnen gaan met 23 rijwoningen. Overige informatie over de planning kun je vinden onder Verkoopinformatie-planning en fasering.

We verwachten in de zomer van 2024 te starten met de bouw van de woningen.

Ongeveer 1,5 jaar.

Alle woningen worden in één bouwstroom gebouwd.

We starten bij bouwnummer 1 (aan de Krabbenbosweg) en vervolgens tot en met 102 (aan de Wilderinksstraat).

Aangezien er nog opstallen op de locatie staan, moeten de benodigde onderzoeken nog plaatsvinden. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met omliggende bebouwing bij het bepalen van de fundatie. Als er palen benodigd zijn dan worden dit schroefpalen en géén heipalen.

WONING EN PROJECT INFORMATIE

Het totale plan bestaat uit 102 woningen, dit betreffen koopwoningen, vrije sector -en sociale huurwoningen verdeeld over rijwoningen, levensloopbestendige woningen en appartementen.

Welbions wordt eigenaar van het openbaar groen in de parkeerhoven. Ter plaatse van de koopwoningen wordt dit onderdeel van een mandelig terrein. Het openbaar groen aan de Mariastraat wordt overgedragen naar de gemeente Hengelo.

Nee, iedere koopwoning krijgt een eigen parkeerplaats toegewezen in het mandelig achtergebied. De parkeerplaatsen aan de Mariastraat, Krabbenbosweg, Geerdinksweg en Wilderinksstraat worden openbare parkeerplaatsen.

VERKEER EN PARKEREN TIJDENS DE BOUW

In overleg met de gemeente worden de aanrijroutes bepaald. Rekening houdend met overige werkzaamheden in de gemeente en mogelijke wegafsluitingen.

Als dit nodig is worden de benodigde verkeersmaatregelen tijdig gecommuniceerd.

Deze zullen zoveel als mogelijk op de bouwlocatie parkeren.

Ja, de situatie met betrekking tot bereikbaarheid zal tijdig met de ambulance, brandweer, politie en vuilinzameling worden gecommuniceerd.

INFORMATIEVOORZIENING / PRIVACY

Onderaan deze pagina kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief aangaande de bouw van de Nieuwe Nijverheid

Je persoonsgegevens worden enkel gebruikt om je te informeren aangaande het project de Nieuwe Nijverheid. Nadat het totale project gerealiseerd is, worden jouw gegevens verwijderd. Wens je gedurende deze periode niet meer geïnformeerd te worden dan kun je te allen tijde uitschrijven via de link onderaan de nieuwsbrief.

Als er geen interesse meer is in het project kan er worden uitgeschreven aan de hand van de uitschrijflink onderaan de nieuwsbrief of binnen het persoonsgebonden account op de website. Uitschrijven binnen het account gaat via het menu-item 'Mijn inschrijving'.

Welbions is de opdrachtgever van het plan (zowel koop- als huurwoningen), en zal je te woord staan bij vrargen. Zij zijn te bereiken via 074- 24 68 300 of klantenservice@welbions.nl. Nijhuis Bouw B.V. is de aannemer van het plan en zal je te woord staan bij vragen over de bouw. Je kunt mailen naar het adres rijssen@nijhuis.nl of bij urgente vragen kun je bellen naar 0548-53 54 45.